FANDOM


Ole hyvä ja katso käytäntö alapuolelta ennenkuin teet käyttäjäsivuasi tähän wikiin.

Wikin käyttäjäsivutMuokkaa

Käyttäjäsivut helpottavat osallistujien yhteydenpitoa wikissä. Sisäänkirjautuneilla käyttäjillä on käyttäjäsivu ja keskustelusivu jokaisessa Wikiassa. Voit löytää oman käytrtäjäsivusi aina toimintosivulta Toiminnot:Mypage millä tahansa Wikian sivustolla.

Käyttäjäsivut eivät ole kotisivuja, mutta yksi keino järjestää työt, jota teet kyseisessä wikissä ja keino auttaa muita muokkaajia ymmärtämään kenen kanssa he työskentlevät.

Kuten mikä tahansa muukin wikin sivu, kuka tahansa voi muokata käyttäjäsivuasi. On yleisesti odotettu, että muut eivät muokkaa käyttäjäsivuasi paitsi ainoastaan korjatessa pieniä virheitä tai hieman parantaen sitä.

Mitä pistää käyttäjäsivullesiMuokkaa

Jotkut ihmiset lisäävät tietoja itsestään, ehkäpä miten heihin saa yhteyttä ja tietoja kiinnostuksenkohteistaan, mistä pitää ja ei pidä ja niin edelleen.

Voit käyttää käyttäjäsivuasi auttaaksesi itseäsi käyttämään wikiä paremmin: listataksesi tehtävät asiat, keskeneräiset työt, muistutukset, hyödylliset linkit ja niin edespäin.

Monissa wikeissä on käyttäjälaatikkoja, joita voit käyttää käyttäjäsivullasi ilmaistaksesi tiettyjä kiinnostuksia ja mieltymyksiä. Kysy wikisi yhteisöltä jos heillä on näitä tai katso mallineiden nimiavaruudesta vaihtoehtoja.

Monissa wikeissä voit lisätä Babel-mallineita tarjotaksesi tietoa mitä kieliä kirjoitat.

Useammat käyttäjäsivutMuokkaa

Sinulla on erillinen käyttäjäsivu jokaisessa Wikian sivustossa jota muokkaat. Jos muokkaat joskus useampaa kuin yhtä, yhteisö saattaa huomata sen hyödylliseksi jos linkität pääkäyttäjäsivullesi muista wikeistä. Esimerkiksi jos yleensä muokkaat Tähtien sota-wikiä, ja joskus Keskuswikiaa ja musiikkiwikiaa, voit lisätä tämän käyttäjäsivuillesi Keskuswikiaan ja musiikkiwikiaan:

Kotiwikini on [[w:c:fi.starwars|Tähtien sota-Wikia]]. Ole hyvä ja katso [[w:c:fi.starwars:Käyttäjä:{{PAGENAME}}|käyttäjäsivuni]] siellä.

joka näkyy tälläisenä:

Kotiwikini on Tähtien sota-Wikia. Ole hyvä ja katso käyttäjäsivuni siellä.

Käyttäjäsivukäytäntö KeskuswikiassaMuokkaa

Keskuswikia (fi.wikia.com), toisin kuin tyypillinen Wikia, on tuhansien Wikian wikien käytön koordinointia varten. Käyttäjät ovat tervetulleita tekemään käyttäjäsivua, mutta olkaa hyvä ja pitäkää mielessä, että Wikia ei ole ilmainen WWW-hotellipalvelu, web-tallennuslaitos tai kuvien tallennuspaikka. Jos aiot käyttää käyttäjäsivuasi tai ladata kuvia yksinomaan e.m. tarkoituksiin, ota huomioon että ne voidaan poistaa.

Kuvien lataukset käyttäjäsivuja vartenMuokkaa

  • Käyttäjät, jotka muokkaavat yhtä tai useampaa Wikian wikiä, voivat ladata yhden sopivan valitsemansa kuvan vain käyttäjäsivulla käyttöä varten.
    • Usemmat sellaiset lataukset päätetään käyttäjäkohtaisesti.
  • Käyttäjät, jotka eivät muokkaa mitään Wikian wikiä eivät voi ladata kuvia vain käyttäjäsivulla käyttöä varten.
  • Kaikki muut kuvat paitsi kuvat itsestäsi tulee olla vapaasti julkaistuja. Ilman lupaa toisilta sivuilta otettuja kuvia ei tulisi laittaa Keskuswikian käyttäjäsivullesi.
  • Jos käyttäjäsivusi koostuu vain kuvasta ei ole selvää oletko minkään Wikian sivuston muokkaaja, sivu korvataan {{uusikäyttäjä}}-mallineella.

Katso myösMuokkaa

Wikipedian käyttäjäsivun ohjeet - samat säännöt laajalti pätevät Wikian sivustoihin ja osa tästä sivusta perustuu Wikipedian sivuun.